van Cutsem Wittamer Marnef & Partners​ Didier Leclercq

Didier Leclercq

Vennoot

didier.leclercq@vancutsem.be
VCard

van Cutsem Wittamer Marnef & Partners​ Didier Leclercq

Didier Leclercq heeft een 25 -jarige expertise en ervaring in vennootschapsrecht en meer bepaald in fusies en overnames en "private equity"-verrichtingen.

Voor hij het kantoor van Cutsem Wittamer Marnef & Partners vervoegde, werkte hij als medewerker en vervolgens als vennoot van internationale kantoren in Brussel, New York en Amsterdam.

In zijn carrière heeft Didier een grote variëteit van cliënten geadviseerd en bijgestaan (internationale concerns, investeringsfondsen, KMO’s, privé-investeerders, enz.) in vele soorten verrichtingen (overname van aandelen of activa, management buy-outs, privatiseringen, enz.), zowel in België als in het buitenland.

Zo heeft Didier een zeer ruime ervaring opgebouwd in het adviseren en vertegenwoordigen van verkopers, aankopers of investeerders, in verrichtingen tussen Belgische partijen, maar ook in grootschaliger grensoverschrijdende verrichtingen, in meerdere sectoren (energie, media, banken, vervoer, enz.).

Buiten fusies en overnames, heeft hij een bijzondere expertise opgebouwd in het structureren van complexe joint-ventures, buitenlandse investeringen in België, herstructureringen van ondernemingsgroepen (fusies, splitsingen,enz.), geschillen tussen aandeelhouders, en in het adviseren in vennootschapsrechtelijke aangelegenheden.

Didier Leclercq is auteur van vele publikaties inzake vennootschapsrecht en overdracht van ondernemingen. Hij schreef o.a. een boek over cessieovereenkomsten van ondernemingen.

Gerelateerde ervaring

Investering in Promethera Biosciences

Wij hebben het Japanse investeringsfonds CELL INNOVATIONS PARTNERS INC bijgestaan in het nemen van een participatie in PROMETHERA BIOSCIENCES, vennootschap in biotechnologie en leader...

Lire plus

Overdracht B&C groep

Wij hebben de verkopers bijgestaan in het raam van de overdracht van de B&C groep aan het Amerikaans investeringsfonds Great Point Partners (“GPP”). De...

Lire plus